Кад главна улица процвета (ВИДЕО)

Сајам цвећа на коме се представио 21 излагач из Лазаревца и околине одржан је последњег дана марта у главној лазаревачкој улици. Сунчан дан ишао је на руку и излагачима и посетиоцима, па је понуда била разноврсна, а по речима продаваца и потражња задовољавајућа.

Сајам је обишао и председник општине Бојан Стевић који је изразио задовољство понудом сајма и бројем излагача, истакавши де је ово и прилика да се посетиоци упознају са радом расадника и домаћинстава који се баве овом делатношћу, те можда пронађу идеју за свој приватан посао управо у овој области. Он је истакао да се нада да ће Сајам цвећа у будућности прерасти у манифестацију са још већим бројем излагача.


Као пратећи догађај Сајма цвећа, библиотека “Димитрије Туцовић” организовала је конкурс за најлепшу необјављену песму о цвећу на коме је прво место освојила песма „Јутарња смотра“ Ненада Карића.

Овога пута организатор манифестације је Туристичка организација општине Лазаревац, уз покровитељство Градске општине Лазаревац.

Иначе, претходних година, односно  2016. године у Лазаревцу се почетком пролећа сваке године одржавала манифестација базар цвећа „Најлепше из природе” у организацији Центра за културу, чији је идејни творац Бојана Сајић. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *