Пробни завршни испит 24. и 25. марта

Министарство просвете Владе Републике Србије саопштило је данас да ће ученици осмог разреда основне школе у петак и суботу, 24. и 25. марта, полагати пробни завршни испит, који ће им помоћи да провере своје тренутно знање.

Пробни тест из математике почиње у петак у 12 часова, а из  српског, односно матерњег језика, у суботу у 9 часова, док је трећи тест из изборног предмета истог дана у 11.30 часова.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је да је пробни испит прилика да се осмаци упознају са процедурама у вези са полагањем, али и да процене колико су у овом тренутку спремни за предстојећи завршни испит, како би имали времена да употпуне своја знања.

Ружић је указао на то да је ово прва генерација ученика која ће, уместо комбинованог теста, као трећи тест полагати један од пет предмета по избору.

Пробни завршни испит полагаће приближно 64.747 ученика. Највећи број њих – 38 одсто определио се да за трећи тест полаже биологију, географију 29 одсто, историју око 16 одсто, девет одсто се пријавило да полаже хемију, а осам процената физику.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *