Ново породилиште за шест месеци

Ванболничко породилиште које се сада налази у истом објекту у коме је смештена и болница за ендемску нефропатију, за шест месеци биће измештено у нови савремени објекат, најавили су Министар здравља, Златибор Лончар, председница Народне Скупштине, Маја Гојковић, градоначелник Београда Синиша Мали и заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић, који су присуствовали постаављању камена темељца.

„ Ово је почетак остварења вишедеценијског сна свих грађана општине Лазаревац“, рекао је заменик председника општине Бојан Стевић.

„У Лазаревачком породилишту годишње се роди око 550 малишана и ја се надам да ће изградњом новог, савремееног породилишта тај број у будућности бити много већи“.

Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да је  изградња новог породилишта важна вест не само за Лазаревац већ и за цео  Београд. Ово је прво ново породилиште у Београду, након скоро 7 деценија  и ми на овај начин подржавамо наталитетну политику Владе Републлике Србије и желимо да младим родитељима обезбедимо што боље услове и да у  Србији буде што више деце.

Мали је овом приликом захвалио Бојану Стевићу због, како је рекао, свекодневне борбе за интересе својих суграђана.

„Прошле године смо 700 милиона динара уложили само у путну инфраструктуру, преко 200 милиона у водовод, ове године издвојићемо још 100 милиона динара за путеве и канализацију. У наредних десет година, 24 милиона евра, инвестираћемо у Лазаревац , само за водовод и канализацију. Завршава се градски парк, граде се вртићи, породилиште, то је права политика општине Лазареввац  и ја желим да вас подржим у тим напорима како би Лазареввац постао најлепше могуће место за живот“, истакао је Мали.

Великом броју грађана који су се окупили како би присуствовали постављању камена темељца за изградњу новог ппородилишта, обратио се и Министар здравља у Влади  Републике Србије,  Зллатибор Лончар.

„Ви знате да је стратегија Премијера Аллександра Вучића и ове владе да улаже у  здравство и у просвету“, рекао је Лончар.

„Циљ нам је да имамо добре услове у свим здравственим установама, уређене тоалете, окречене домове здравља, окречене болнице. Поправили смо се на европској листи квалитета здравства за шест места у последње две године“, рекао је Лончар.  Основ за све је да нам се рађају здрава деца и ово је један од услова.

Лончар је такође апеловао на све грађане, а посебно жене да се посвете свом здрављу и редовним превентивним прегледима.

Председница Народне Скупштине, Маја Гојковић,  рекла је, обраћајући се присутнима, да је изградња породилишта у Лазаревцу, поред осталог, добар пример који ће показати малим општинама да се средства не улажу само у велике градове.

„Захваљујући Премијеру и Влади Републике Србије, ми смо данас овде са вама, на почетку једног великог пројекта. Ово ће  за неколико месеци бити велики споменик животу, свим женама Лазаревца и свој деци која ће се овде у будућности рађати“ , рекла је  Гојковић.

Завршетак објекта новог, савременог породилишта у Лазаревцу, како је најављено,  очекује се за шест месеци.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *