Уметност која спаја људе

Манифестација „Метохијски мај“ је базирана на концертима, а по узору на манифестацију која се већ шездесет година одржава у Фиренци. „Моја изложба ће бити постављена од 7. маја до 11.јуна а требала би да се каније односно 4. децембра пресели у Лоди место у Италији“, каже Рајшић.

Ове манифестације које се одвијају у енклави на Косову, Великој Хочи, и раде се под покровитељством, односно у организацији италијанског хуманитарног друштва „Пријатељи Дечана“ .

„Уз ову изложбу приредићемо радионициу Центра за културу Лазаревац „Мали принц“ која спаја децу и у којој ће учествовати лазаревачка деца и деца из Велике Хоче кроз тродимензионалну бојанку. Они ће бојити авионе и изложити у Лазаревцу у галерији  Симониди, а тамо ће добити те исте авионе са сликаним порукама које ће их на тај начин спојити“, објашњава Рајшић.

“Лисица из Малог принца каже да се срцем може најбоље видети и то ће бити тај покушај. У Лазаревцу ће осликати авиончоће деца из Новог Медошевца и корисници Дневног боравка Лазареваца. Из Лазаревца ћемо послати и један већи авион на поклон тој деци, који ће бити направљен од великих ролни и препариран белом бојом како би га они могли да осликају и изложе у свом простору као успомену“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *