Конституисана Скупштина ГО Лазаревац

Милан Ђорђевић, представник групе грађана „Лазаревац наша кућа“, уложио је приговор на Дневни ред зато што  су, како је сам рекао, тачке које су се односиле на именовање председника и секретара Скупштине додате и нису се налазиле у првобитном Дневном реду који је одборницима достављеен пре седнице. На његов захтев, заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић, образложио је да је изборна листа Александар Вучић – Србија побеђује у складу са законом предложила свог кандидата за председника Скупштине .

Након паузе, а пре усвајања тачке којом је изабран председник Скупштине, свих 16 одборника групе грађана „Лазаревац наша кућа“ напустило је Скупштинску салу. Они нису присуствовали даљем раду Скупштине и наставку седнице.

На место председника Скупштине једногласно са 43 гласа именован је Томислав Рикановић, а  на место секретараа Скупштине, постављен је Небојша Максимовић.

Одмах након конститутивне седнице одржана је и Прва седниица Скупштине на којој су верификована места вд директора ЈП “Дирекција”, Станку Јовчићу и ЈП “Топлификација”, Вукашину Јањевићу, који су пре тога поднели усмене оставке на своја одборничка места.

Према речима новоименованог председника Скупштине, наредна седница, на којој ће бити именоваани председник и заменик председника општине и чланови општинског Већа биће одржана у наредних десет дана.

Након седница, у изјави за медије а на питање новинара да ли то што је група грађана „Лазаревац наша кућа“ напустила седницу може да значи да ће они бити опозиција, заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић , рекао је да то не мора да значи и да је СНС и даље расположена за разговоре са свим политичким опцијама и групама грађана.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *