У Лајковцу изабрани скупштински савети и комисије

Највише полемике и спорења између одборника власти и опозиције, било је око прве тачке дневног реда, која се односила на констатацију престанка мандата одборника владајуће коалиције, др Љиљане Молеровић. Наиме, одборници опозиције су сматрали да су направљени процедурални пропусти приликом враћања мандата др Молеровић, за коју тврде да ни на конститутивној седници није могла бити одборник јер је директор лајковачког Дома здравља, док су одборници владајуће већине сматрали да је све урађено у складу са законом.

 

Скупштина је, након тога, потврдила мандат одборници Биљани Гавриловић, која је дала свечану изјаву и ступила на дужност, уместо др Молеровић. Уследио је избор председника и чланова Савета и Комисија Скупштине општине Лајковац, а на самом крају, у оквиру последње тачке дневног реда, именовани су и председник, заменик и чланови Општинског штаба за ванредне ситуације. По завршетку друге седнице СО Лајковац, председник Скупштине, Живорад Бојичић, изнео је своје виђење тока седнице:

“Нормално је да постоје спорења између одборника власти и опозиције јер одборници представљају грађане који су их гласали и ја их све у потпуности разумем. Секретар Скупштине и стручна служба која прати рад ове институције су урадили све што треба како би све било по закону и није било никаквих сугестија, а ни примедби да постоји било каква повреда закона. Сматрам да смо данас усвојили јако важне тачке дневног реда, које су можда биле у сенци неких дискусија које су служиле више за неку личну промоцију одборника, али било је ту и јако добрих сугестија”, закључио је Бојичић.

Председник Скупштине је најавио и да ће током јуна месеца бити одржане још две седнице Скупштине на којима очекује да ће бити изабрано чланство у Надзорним и Управним одборима јавних предузећа, као и усвајање ребаланса буџета општине Лајковац са завршним рачуном и измена програма јавних предузећа.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *