Вече српске музике, здравице и ћирилице

У Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу одржано је вече српске музике, здравице, као и промоција две књиге које као заједничку тачку имају народну традицију певања и наздрављања.

Прва књига је биографија „Тако је живео и стварао Драгиша Недовић“ др Драгана Батавељића, а друга је збирка здравица „Здрав Србине, мој поносу“ коју је приредио Драгиша Симић, етно стваралац и здравичар, а о њој је говорио Миша Којић у име издавача, Удружења за заштиту ћирилице „Добрица Ерић“ из Београда.

Уводну реч о програму дао је историчар Ратко Вукелић, који је чувеном здравичару и аутору једне од књига које су те вечери промовисане, Драгиши Симићу, уручио симболичне награде.

У програму су још наступили виолинисткиња Кристина Вишњић, гуслар Вукомир Шћекић, Милица Пивић из Ваљева која је рецитовала две песме из књиге „Здрав Србине, мој поносу“, затим је песме Драгише Недовића певао Миломир Минић Шале, а на крају програма једну своју песму говорио је Милан Јевтић Јевта. Као музичка подршка учествовали су и професори МШ „Марко Тајчевић“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *