Представа„Жак и његов господар“ изведена у Лазаревцу

Позоришна представа Регионалног позоришта из Новог Пазара „Жак и његов господар“, одиграна је синоћ пред лазаревачком публиком.

Овај комад Милана Кундере режирао је млади Давид Алић, а представа ће отворити овогодишњи 54. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ који ће бити одржан баш у Новом Пазару.

Једну од главних женских улога игра наша суграђанка, директорка лазаревачког Пулс тетара, глумица Ивана Недељковић.

„Ја сам као гошћа позвана да помогнем и када је редитељ хтео да препоручи мене, он је рекао да им треба мало старија глумица која ће енергетски да повуче ансамбл.  Ја сам тада схватила да спадам у мало старије глумице и то суочавање са реалношћу није било ни мало пријатно“, кроз осмех прича Ивана.

„Што се представе тиче, овде су сви ликови јако битни, повезани су и раде једни за друге. Ја играм лик маркизе која има тешку животну љубавну причу  и она болује због изневерених љубави, изневерених пријатељстава  и о њима прича“, каже она.

Редитељ представе Давид Алић рекао је да је на реалзацији комада радила млада екипа, углавном до 25 година. У питању је тим који је и недавно завршио студије или и даље студира на Академији.

„Комад је дилема да је све можда негде записано, или ипак није. Ми корачамо кроз живот и само је на нама да ли ћемо га прихватити таквим какав јесте, или га занемарити, или негде испустити“, каже он.

Директор Регионалног позоришта из Новог Пазара, Сеадетин Мујезиновић, каже да ово позориште и лазаревачки Пулс театар имају изванредну сарадњу .

„На овом комаду радио је тим младих и креативних људи. Оно што је нама посебно интересантно је, да је са нама гостујућа глумица, иначе директорка лазаревачког позоришта, Ивана Недељовић, а на тај начин остварујемо сарадњу на којој ми из Регионалног позоришта иначе инсистирамо“, рекао је он.

„Драго и је да смо вечерас у Лазаревцу, драго ми је да је ова представа изазвала толико пажње  и сигран сам да ће сви они који буду гледали представу “Жак и његов господр“ уживати“, закључио је.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *