Свечано отворен 32. Међународни фестивал хумора за децу

Поштујући све епидемиолошке мере и нажалост без присуства оних којима је манифестација превасходно намењена отворен је 32. Међународни фестивал хумора за децу у Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

Сваки првак ове године, уместо бесплатних представа и програма, добија књиге, рекла је на отварању фестивала директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић и овом приликом поздравила све писце који су посетили нашу општину. Присутне је испред ГО Лазаревац поздравио и заменик председника општине Лазаревац Томислав Рикановић који је нагласио да је Лазаревац највише поносан на фестивал који се годинама уназад успешно организује и награђује талентовану децу.

За 32. Међународни фестивал хумора за децу пристигло је преко 1.500 радова. Иако нема дечијих глумачких надметања, писаца у школама, стручног скупа, многих радионица и чувене Шарене поворке главном Карађорђевом улицом, биће одржан онлајн маскенбал, истакла је директорка фестивала Радмила Булатовић.

Након свечаног отварања фестивала додељена је награда Сребрно Гашино перо која је припала Николети Новак за роман „Позив“, а престижну награду Златно Гашино перо за стваралачки допринос ведром духу детињства добио је Миња Субота.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *