Весић: Прва инвестиција на територији града Београда биће у Лазаревцу (ВИДЕО)

Заменик градоначелника града Београда Горан Весић, током данашње посете општини, честитао је новоизабраном руководству, а потом одржао састанак са председником општине Лазаревац Бојаном Стевићем и његовим сарадницима.

Том приликом разговарало се о будућим инвестицијама, међу којима је канализациона мрежа у МЗ Бранка Радичевића и МЗ Момчила Павловића, водовод у пет села на југу општине, а пронађен је простор и за привредну зону. „Председник Вучић дао је обећање грађанима, а то је да ће у Лазаревац доћи једна велика инвестиција. Јутрос сам био на сатанку Владе Републике Србије у вези са инвестицијама у приградским општинама града Београда и оно што могу да вам обећам то је да ће прва инвестиција која ће доћи на територију града Београда бити у Лазаревцу“, рекао је Весић и нагласио да се, у поређењу са регионом, само у Србији отварају фабрике.

Да су све београдске општине равноправне говори и податак да су Лазаревац и Барајево повезани БГ возом са центром Београда, а када буде завршена реконструкција пруге коју раде Железнице Србије, биће повећан број полазака БГ воза и из Лазаревца и из Београда, објашњава Весић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић истакао је да ће заједничким снагама, уз подршку Горана Весића, града Београда, Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, радити на побољшању водоснабдевања на територији општине Лазаревац, отварању нових радних места и решавању једног од приоритетних циљева, а то је План развоја водовода и канализације 2020-2025.

Град Београд ускоро ће расписати и конкурс за пријем 150 комуналних милиционера и милиционерки, а када они прођу обуку, станице комуналне милиције добиће све приградске општине, међу којима и Лазаревац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *