Промоција књиге Вање Булића у Лајковцу

Аутор бестселера “Симеонов печат”, “Јованово завештање”, “Досије Богородица” и “Теслина пошиљка”, Лајковчанима је представио своју нову књигу у којој наставља да прати узбудљива истраживања новинара црне хронике, Новака Ивановића.

“Морао сам да уведем неког новинара у ово данашње, тужно новинарство. Дакле, некога ко ће се новинарством бавити на стари начин, истраживачки, помало и детективски, неко ко ће до података долазити захваљујући свом уму, а не зато што ће му разне струје из полиције потурити неки папир, као што се данас догађа са таблоидима. Па онда за сваки случај, рецимо за једно убиство у пет таблоида објави се пет верзија и тачно се види како се полиција поиграва са људима. 70-их и 80-их година, тадашња полиција је момцима са врелог асфалта давала пасоше да одраде неке послове за њих па, кад би се ови мало отргли и урадили за себе више него што треба, онда би им у исти тај пасош ударали “визу за небо”. Дакле, за сва та нерешена убиства је јасно да је иза њих стајала Државна безбедност. И данас се све ради по истим некадашњим методама и ја сам нашао некога ко је закачио и оно, и ово време, помешао сам старе и нове полицајце и направио причу о једном момку који задире у причу из 90-их година и улази у данашње време, а ту се откривају неке тајне из оног времена, али уз помоћ тајни неоткривених из раног средњег века”, рекао је пред сам почетак промоције, Вања Булић.

Модератор ове књижевне вечери био је Карло Астрахан, а Лајковчани, који су велику салу градске куће испунили до последњег места, имали су прилику да уживају и у музичкој позлати Енеса Љајића. Познати новинар је на промоцији, осим “Визе за небо”, која је на недавно одржаном сајму књига за шест дана продата у 560 примерака, говорио и о својим другим романима. Од последње четири књиге које је написао, Вања Булић је за три добио “Златни Хит либер”, који додељује културна редакција РТС-а за најтраженије књиге у години објављивања.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *