Школу тениса у Лајковцу завршила 24 малишана

“За нешто мање од месец и по дана, одржано је укупно 75 часова. Радним данима смо организовали часове и двочасе у преподневним и поподневним сатима, како би сва деца могла да дођу на тренинге, без обзира која су смена у школи, док смо викендом организовали двочасе и трочасе. Клуб је обезбедио све реквизите неопходне за рад: рекете, мале мреже, лоптице, чуњеве, капице, обручеве… Деца су, дакле, кроз игру учила основе тениса и остварен је примарни циљ, а то је успешан први сусрет са тениским рекетом”, рекао је за Праве новине, један од тренера школице тениса, Марко Биљић.

Протеклог викенда, завршена је и клупска лига ТК “Лајковац”, која је стартовала 01. јуна и трајала је до 29. октобра. У овогодишњој, четвртој по реду клупској лиги, било је 33 учесника, плус 14 почетника. Такмичари су одиграли више од 100 мечева да би, на самом крају, у финалном мечу на мегдан изашли исти финалисти као и прошле године, Милан Грујичић и Марко Биљић. Након пуно преокрета и пропуштених сет лопти од стране оба играча, титулу освојену прошле године, успео је да одбрани Милан Грујичић. У конкуренцији почетника, победио је Немања Ивковић, који је у финалу био бољи од Ненада Марковића. Завршетком бесплатне школице тениса и клупске лиге, овогодишња тениска сезона ТК “Лајковац” је завршена па ће терени ускоро бити конзервирани и припремљени за зиму.

“И наредне године ТК “Лајковац” планира одржавање бесплатне школице тениса, клупске лиге, Ускршњег турнира, традиционалног турнира за Огњену Марију, меморијалног тениског турнира “Владо Врдољак”, као и рекреативноg играњa тениса, а све то, надамо се, на новим тениским теренима”, закључио је за наш лист, Марко Биљић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *