Пројекција филма „Лето када сам научила да летим“ и дружење са ауторком истоименог романа

Центар за културу Лазаревац представља филм за младе „Лето када сам научила да летим“ који ће бити приказан у петак, 18. фебруара са почетком у 16 часова.

Филм је сниман по истоименом роману Јасминке Петровић, са којом ће публика имати прилику да се упозна одмах након пројекције. Сви посетиоци моћи ће да купе књигу по промотивној цени.

Филм прати дванаестогодишњу Софију (Клара Хрвановић) која машта о камповању са екипом и свом првом пољупцу. Ипак, приморана је да летовање проведе у трошној породичној кући на Хвару, са својом помало напорном баком Маријом (Олга Одановић) и луцкастом баба-тетком Луце (Сњежана Синовчић).

Без друштва, домета и интернета, Софијин живот на Хвару је „па-ка-о“, али монотонију убрзо прекида необично понашање баке Марије. Софија наслућује да је у питању некаква тајна романса, али велика истрага бабиног љубавног живота заправо резултира открићем дуго чуване породичне тајне.

Са новим пријатељствима, симпатијама и авантуром, Софија добија своје летовање из снова, али и много више него што је могла да измашта.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *