Пројекат Љиљане Чекић у Лазаревцу

Промоција књиге „ТОК у глумачкој умјетности“ ауторке Љиљане Чекић, одржана је 29. августа у библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу.

То је део пројекта Љиљане Чекић који подразумева и позоришну представу „Остајте“ одиграну пред лазаревачком публиком.

– Ово је моја књига првенац, тачније публикација магистарског рада који је одбрањен на Факултету драмских уметности у Београду намењена је позоришним радницима, а пре свега глумцима. Међутим, књига је значајна не само за позоришну публику и позоришне ствараоце, већ свима онима који су заитересовани за креативне процесе и за психолошка стања самих стваралаца.  Може се односити на било коју врсту активности у којој актер или ствараоц осећа апсолутно задовољство и доживљава срећу, каже ауторка.

– Комад „Остајте“ радили смо на Независном Универзитету на коме хонорарно предајем. Ми смо тамо покренули и Независну сцену, радили смо истраживање о младим људима који одлазе са ових простора, о добровољној емиграцији и о проблемима и предностима на које наилазе у тој некој страној земљи. На основу истраживања настала је и представа. То је мој ауторски пројекат који сам радила са студентима Независног Универзитета и вечерас нам је 24. реприза у овој години, каже Чекић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *