Позоришна представа „Помахнитали“

Овај комад је посвећен жртвама селфи културе и осталих облика виртуелних вредности и бави се људима који су постали опседнути формом, статусним симболима и брендовима.

“Представа “Помахнитали” је имала премијеру на Фестивалу дуодраме у Тополи, а након тога смо је одиграли још пар пута и сада је ова представа на сталном репертоару у позоришту “Карт бланш” у Београду. Ликови које играмо Тања и ја су типични мушкарац и жена данашњице. Дакле, представници неких општих вредности жена и мушкараца, у различитим свакодневним ситуацијама. Ми смо их, наравно, мало “обојили” да би људима било духовитије, а у исто време и потресније”, рекао је за наш лист Милош Ђорђевић.

Практично у свакој од сцена представе “Помахнитали”, протагонисти завршавају са нервним сломом због неких ситних тривијалних проблема који им ремете “савршену” форму. Дане окончавају тако што, уморни од борбе, гужве, свађе и са осећањем незадовољства изоштрености, за утеху окаче селфи на коме све “блиста, баш онако како треба”. Текст и режију за овај комад потписује Татјана Кецман.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *