Промоција збирке песама за децу Данице Ђурић

 Учешће у организацији промоције, поред ауторке, узела је и библиотека основне школе “Миле Дубљевић” па су на представљању пете Даничине књиге били присутни ученици сва три одељења другог разреда лајковачке основне школе, као и њихове учитељице.

“Књига “Дани детињства” је настала у последње две, три године. Гледала сам фотографије моје унуке Елене, а некад и лепе фотографије са интернета па су ме оне инспирисале да напишем песме, које се налазе у овој књизи. Песме су, пре свега, намењене деци која су сличног узраста као и моја унука, а она је други разред. Елена ће на данашњој промоцији бити мали Деда Мраз и своје другаре ће почастити бомбонама и чоколадицама. Имаћемо и једну малу наградну игру, односно из шешира ћемо извлачити имена десеторо деце, која ће добити књигу “Дани детињства”. Такође, планирано је и да другари моје унуке, из одељења II-3, данас читају и рецитују песмице”, истакла је за наш лист, пред саму промоцију, Даница Ђурић.

Након две збирке песама, два романа и збирке поезије за децу, Даница поручује да ће своје читаоце већ на пролеће наредне године обрадовати и збирком кратких прича, а најављује и могућност објављивања новог романа, али и збирке поезије у 2017. години.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *