Поетско вече „Где си сад ти“

Овај поетско-музички пројекат носи назив “Где си сад ти”, а како сами аутори истичу, циљ пројекта је подизање интересовања за поезију код младих.

“На идеју да направимо поетско вече под називом “Где си сад ти” дошли смо у току наше друге године студија јер смо и Милена, и Марко, а и ја велики љубитељи поезије. Управо због тога смо направили поетско вече које се састоји од најлепших љубавних стихова како домаћих, тако и страних аутора и све песме ове поетске вечери су конципиране тако да са собом носе једну причу. Поетско вече смо направили са циљем да подигнемо свест за поезију код младих јер поезија је једна дивна грана уметности”, истакао је за Праве новине Огњен Дрењанин, студент треће године глуме на Академији лепих уметности, на класи професорке Виде Огњеновић и асистента Ивана Босиљчића.

Организатор ове поетске вечери била је Градска библиотека Лајковац, а публика је у четвртак, у великој сали градске куће, имала прилику да, уз звуке гитаре, чује бројне љубавне стихове Хајнеа, Дучића, Слободана Марковића, Црњанског, Мајаковског, Јесењина, Матије Бећковића, Пере Зупца, Мике Антића, Душка Трифуновића, Бајрона и других.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *