Овогодишњи програм Дана Лајковца премашио очекивања

Обележавање ове манифестације започели су лајковачки риболовци прославом свог “Дана удружења” почетком јула, а потом су се ређали бројни културно-уметнички догађаји и акције, које су организовали Туристичка организација, Градска библиотека, ПУ “Лептирић”, ПСД “Ћира”, а највећи број дешавања у оквиру “Дана Лајковца”, као и претходних година, организовао је КЦ “Хаџи Рувим” Лајковац.

 Последње седмице јула организоване су једна позоришна представа, један кабаре и четири концерта, од којих је за завршни изабран да буде концерт једног од тренутно најпопуларнијих бендова у Србији.

И док су се Сале и остали чланови Тропико бенда трудили да публика на платоу испред градске куће ужива у сјајној атмосфери и песмама, свој суд о “Данима Лајковца 2016”, дао је за наш лист, први човек општине Лајковац, Андрија Живковић.

“Свакако ми је драго да из године у годину “Дани Лајковца”, у сваком смислу напредују. То је евидентно и доказ томе јесте и посећеност свих догађаја који су били у оквиру ове манифестације. Што се тиче организације, то је било препуштено културном центру и директорки Сузани Јанковић и ја сам изузетно задовољан радом директорке КЦ “Хаџи Рувим”. Она све то одлично води и организује, тако да се ја, као председник општине, нисам толико мешао у организацију “Дана Лајковца”. Оно што ћу ја сугерисати је да се обележавање ове манифестације наредне године скрати јер месец дана је предуг период. Такође, моја жеља је да се већи број свих тих догађаја пресели на обале реке Колубаре пошто у летњим месецима велики број грађана посећује нашу реку. Али да би се то догодило, треба најпре да се стекну услови, да се уради инфраструктура код Јолића воденице, како бисмо могли да одређене догађаје и манифестације преселимо ту. Ове године смо имали заиста богат програм у оквиру “Дана Лајковца”, а тај последњи концерт на дан градске славе увек буде највећи, односно изабере се бенд који је најприкладнији за широке народне масе. Ипак, сваки концерт који је одржан био је различитог музичког жанра, тако да су сви грађани могли да пронађу нешто по своме укусу у “Данима Лајковца 2016” и јасно је да су ове године “Дани Лајковца” били најпосећенији до сада. Мислим да смо на концертима и јуче, а и данас, имали рекордан број посетилаца и веома ми је драго што из године у годину, “Дани Лајковца” прерастају у једну итекако озбиљну манифестацију. Искрено се надам да ћемо следеће године бити још бољи, а ја ћу се потрудити да буџет за ову манифестацију буде увећан”, закључио је за наш лист председник општине Лајковац, Андрија Живковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *