Лајковачке балерине ређају успехе

“Крајем 2014. године, наша старија група девојчица освојила је прво место на државном првенству у Обреновцу, а у децембру прошле, 2015. године, на још јачем такмичењу међународног карактера у Шапцу, иста група девојчица успела је да освоји друго место. На овом такмичењу су учествовали клубови из 7 земаља, у нашој категорији било је 14 клубова, а поред освојеног другог места на самом такмичењу, добили смо награду и за најбољу балетску школу на фестивалу и то је за нас заиста велики успех”, рекла је за Праве новине Наташа Нинковић, педагог и кореограф балетског студија “Идеа”, који представља издвојено одељење обреновачке балетске школе.

Захваљујући помоћи локалне самоуправе, која им је обезбедила превоз, лајковачке балерине недавно су биле гошће “Београдског манифеста” на Калемегдану, а крајем јуна, и млађа, и старија група, наступиле су на традиционалном завршном концерту балетске школе у Обреновцу. У здравственом смислу, балет деци доноси бројне бенефите, а пре свих правилан развој.

“Ма како се држала пре првог часа балета, деца ће временом научити да стоје усправно, да седе правилно и да држе главу како треба, а развиће и грациозност покрета, као и осећај за ритам. Код нас долазе и девојчице са равним стопалима и кроз тренинге ми то брзо исправимо”, закључила је за наш лист Наташа.

Сезона такмичења и нових изазова почиње у новембру, а оно што је за сада сигурно је да ће лајковачке балерине у децембру поново наступити на међународном такмичењу у Шапцу, где ће покушати да надмаше успех из децембра прошле године.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *