Отворена изложба Војкана Ђурђевића

Непосредно пре Лајковчана, апстракције Војкана Ђурђевића су имали прилику да виде Београђани, Ваљевци, али и Златиборчани, а лајковачку изложбу је у четвртак увече приредила Александра Танић, историчар уметности. Пред само отварање изложбе, аутор је за Праве новине открио основну нит својих апстракционизама, односно шта конкретно покушава да прикаже на сликарском платну.

“Оно што ја покушавам насликати није визуелни свет око нас. Покушавам да прикажем нешто што је јако присутно у нашим животима, а то је онај невизуелни свет, односно свет емоција, надања, слутњи, тајни, заправо свега онога што је јако присутно у нашим душама. Све поменуто покушавам на визуелан начин некако материјализовати на платну, односно невидљиви свет представити видљивим. Оно што ће Лајковчани моћи да виде су углавном слике које сам насликао у последње две године”, истакао је Ђурђевић.

Војканове слике се могу наћи у многим земљама америчког и европског континента, попут Сједињених америчких држава, Канаде, Велике Британије, Португалије, Швајцарске, Аустрије, Словачке, Црне Горе, Републике Српске, Србије, а сви заинтересовани Лајковчани ће Ђурђевићеве слике моћи да виде радним данима у галерији КЦ “Хаџи Рувим”, све до 14.10.2016. године.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *