Лајковачки предшколци код председника општине

Поред пригодног поклона, који су уручили председнику општине, малишани су за ову прилику припремили интересантан програм, а имали су прилику и да разговарају са председником општине и да му поставе бројна питања.

“Ово је традиционална посета у “Дану отворених врата” и данас су дошле две припремне предшколске групе у посету код председника. Слоган овогодишње Дечје недеље је “Нећу да бригам, хоћу да се играм” и ми одрасли смо свесни да је игра, практично, једина активност деце овог узраста, основна активност детињства и деца кроз њу развијају и социјални, и емоционални, и интелектуални аспект живљења. Такође, свесни смо тога да деца уче оно што живе и у том смислу, задатак нас у предшколској установи и локалне самоуправе је да обезбедимо што боље услове за живот и рад са децом. Визија наше установе је у складу са слоганом, односно да вртић буде место где деца радо долазе и где учење представља радост открића. Деца, дакле, кроз игру спознају свет око себе и они су ти који касније треба тај свет да измене јер на најмлађим генерацијама ће остати задатак да стварају бољи свет”, истакла је за наш лист директорка ПУ “Лептирић”, Мила Митровић.

Председник општине Лајковац је, овом приликом, малишанима из лајковачког вртића уручио поклоне у виду играчака и књига, као и три лаптопа, који ће допринети бољем и квалитетнијем раду са најмлађима, у издвојеним одељењима лајковачког вртића у Врачевићу и Јабучју.

“Ово је једна од најлепших седмица у години, када председник општине има ту част да се дружи са својим најмлађим суграђанима. Сам слоган овогодишње Дечје недеље апострофира игру, као веома битну за стицање нових знања деце јер сва та стечена знања ће им касније требати, када буду ступили у свет одраслих. Општина Лајковац је ове године одвојила око 200.000 динара за поклоне и та средства су већим делом опредељена за предшколску установу, пре свега за играчке, које су најпотребније малишанима тог узраста. И у наредном периоду, трудићемо се да издвојимо што више новца за своје најмлађе, и за предшколце, али и за ученике основне школе. До краја године, надам се да ће коначно бити пуштена у рад школа у Јабучју, а следеће године на пролеће, малишани из ПУ “Лептирић” ће се уселити у нови објекат лајковачког вртића. То су све показатељи да општина Лајковац итекако води бригу о својим најмлађима. Стално наглашавам да је улагање у најмлађе и у образовање, заправо улагање у будућност, које се касније дуги низ година, враћа општини Лајковац”, рекао је председник општине Лајковац, Андрија Живковић.

“Дан отворених врата” је за малишане ПУ “Лептирић” био и дан посета па су, поред председника општине Лајковац, лајковачки предшколци у уторак посетили и основну школу “Миле Дубљевић”, али и Полицијску станицу Лајковац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *