Култни филм „Кад буем мртав и бео“ у новом руху у ЦЗК Лазаревац

Љубитељи домаће кинематографије имаће прилику да бесплатно уживају у филмском остварењу у коме је Драган Николић остварио једну од својих животних улога у друштву Ружице Сокић, Милоша Алигрудића, Даре Чаленић и других прослављених имена српског филма.
Филм, у продукцији „Центар филма“, је први пут премијерно приказан крајем 1967. године, а већ наредне године је освојио престижне награде као што су „Златна арена“ за најбољи филм на Фестивалу југословенског филма у Пули, као и награду за најбољи филм на међународном фестивалу у Карловим Варима.
Један од најзначајнијих наслова црног таласа, након Београда премијеру је имао на овогодишњем Међународном берлинском филмском фестивалу захваљујући пројекту „Вип кинотека“. Публика је након 50 година имала прилику да поново да погледа ово ремек дело српске кинематографије у врхунском квалитету слике и тона. Након Београда и Берлина, филм ће бити приказан широм наше земље.
До краја ове године, у оквиру овог пројекта, биће дигитално рестаурирано још осам филмских остварења која су обележила српску и регионалну кинематографију. „КАД БУДЕМ МРТАВ И БЕО“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ ЛАЗАРЕВАЦ

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *