Министар Вања Удовићич посетио ОШ „Кнез Лазар“

Ова донација реализована је у оквиру акције опремања фискултурних сала у школама широм Србије, а акцију је покренуло ресорно Министарство у сарадњи са Савезом за школски спорт.

Удовичић jе овом приликом истакао да је основни циљ акције промовисање и унапређење школског и рекреативног спорта.

„Данашњи Јавни час има за циљ да са децом разговарамо о спорту, рекреацији и здравим стиловима живота, али на другачији начин. Они ће имати прилику да са садашњим и бившим спортистима који су били најбољи у својој сфери  причају на ове теме“, рекао је он.

Сама акција „Сала за школски спорт“ има за циљ да до краја године 15 процената фискултурних сала широм Србије добије спортску опрему и спортске реквизите.

У питању су табле, зглобни кошеви, лопте, голови, мреже. „Заменом старих реквизита новим, желимо да наведемо ученике да на квалитетнији начин доживе физичко васпитање и професоре који им предају, и да подстакнемо да уђу у систем спорта и у систем рекреације“, рекао је Удовичић.

Он је истакао да је Лазаревац општина која је до сада много уложила у развијање школског спорта и подизање свести о значају спорта уопште.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић изразио је своје задовољство посетом министра и његових сарадника, како је рекао, пре свега зато што је општина Лазаревац позната као општина у којој је спорт веома заступљен.

„Ми, заједно са министарством и Градом чинимо све да што је могуће више развијамо спорт. Деца треба што више времена да проводе у спортским халама, на спортским теренима и у овој ери компјутера мислим да је преко потребно да се што више улаже у спорт“, истако је Синђелић.

У пратњи МинистраУдовичића, ученике пколе Кнез Лазар на Јавном часу физичког васпитања посетили су и Председник Спортсог савеза Србје и олимпијски шампион Давор Штефанек и рукометаши Станић и Перуничић, који су осим фотографисања са ученицима, били веома расположени да одговарају на бројна питања, надамо се, будућих врхунских спортиста из нашег града.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *