Концерт хора КЦ “Хаџи Рувим” Лајковац

Тако је било и у уторак, 26. јула, у великој сали градске куће, а о томе шта су сви који су присуствовали овом концерту могли да чују, пред сам наступ, рекао је за Праве новине диригент, мр Урош Степановић.

“Као и сваке године за Дане Лајковца за наш концерт буде пригодан програм и то су песме из разних делова Србије. Овај пут, већина песама је са подручја Косова и Метохије, тако да ће сви који се вечерас буду дружили са нама, моћи да чују песме које се ретко изводе, попут “Створићу се мрена риба”, “Ој дјевојко”, “Боб садила”, “Долином се шетала”, “Све птичице запевале”… То су песме које се заиста јако ретко могу чути и један од наших задатака је да управо такве песме негујемо јер оне су народно богатство”, истакао је Степановић.

Урош је за наш лист додао да би, с’ обзиром да Лајковцу недостаје дечји хор, волео да млађи покажу више интересовања за хорско певање, да се окупе и лајковачка деца јер то би значило не само наставак очувања традиције, већ би то било и једно сјајно дружење за њих. Програм концерта је водила глумица из Ваљева, Ангелина Лукић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *