Кабаре „Добра стара времена“ пред Лајковчанима

Овај кабаре на духовит и ироничан начин говори о детињству, љубави, пријатељству и времену о коме данас често говоримо са носталгијом као о добрим, старим временима, а о томе када је овај кабаре настао, као и о самом кабаретском жанру, нешто више нам је открио Раде Марјановић.

“Човеку који је провео, практично, цео свој радни век у позоришту на Теразијама, наравно да се након толико година јави жеља да почне да ради у жанру, који је свакако најтежи у нашој професији. Значи, да се сва та искуства која смо стекли у позоришту и у том музичком жанру преточе у ову форму. После 10 година заједничког рада на сцени, сасвим је било логично да се Тања и ја нађемо у жанру као што је кабаре. А ово што ће вечерас Лајковчани моћи да виде је наш најновији кабаре, који је настао пре отприлике годину дана. Први кабаре, који смо почели да радимо пре 15-ак година, одиграли смо око 350 пута у Србији и окружењу и једноставно се појавила потреба за нечим новим па смо направили овај кабаре и ето нас поново на местима где смо некада били. Надамо се да ћемо сва место на којима смо некада били обићи и са овим новим кабареом”, рекао је наш познати глумац, пред сам излазак на сцену.

Једна од најпопуларнијих глумица на нашим просторима, Тања Бошковић, додала је за наш лист да кабаре “Добра стара времена” није политички кабаре, већ један незлобиви, аутоиронични, весели кабаре.

“Овај кабаре смо решили да радимо из простог разлога што има ту још штошта да се отпева, још пуно тога да подсети ону публику која нас памти када смо били млади, а и да нас упозна нека нова публика, неки нови клинци, који тек сада откривају ову врсту жанра. У сат и по времена, колико кабаре траје, једноставно заборавите све. Заборавите и колико имате година, и каква су Вам искуства из прошлости, и какви Вас изазови тек очекују. Свако време које зависи од нас је старо добро време па ће тако и овај, данашњи дан, већ сутра бити старо добро време”, истакла је Тања Бошковић.

Кабаре “Добра стара времена” је проткан духовитим причама Моме Капора, Матије Бећковића, Душка Радовића, Галета Јанковића, као и песмама Нових фосила, Здравка Чолића, Томе Здравковића, Леа Мартина, Оливера Драгојевића и многих других.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *