„Портрет“ убског позоришта у Лајковцу

Наиме, након “Урнебесне трагедије” Душана Ковачевића, коју су играли почетком јуна, у понедељак 25. јула, у сали биоскопа КЦ “Хаџи Рувим”, одиграли су представу “Портрет”, а нешто више о самом комаду рекао нам је режисер представе, Александар Тадић.

“Текст ове представе написао је Зоран Мијаљевић. Упознали смо се преко Фејсбука и он ме питао да ли желим да ми пошање један текст, тачније свој први текст који је написао и ја сам, наравно, пристао. Текст је био писан за три лика и онда смо га нас двојица допуњавали заједно, нешто сам дописивао ја, нешто он, додали смо три нова лика да бисмо мало обогатили комад и ево, ово је пета година како играмо ову представу. Има комике, смеха до суза, али на крају је једна трагична сцена. Представа се “примила”, бројне награде смо добили: глумачке, награде публике, награде за режију и обишли смо доста са њом. Били смо и у Босни и Херцеговини, и у Хрватској, а у Србији мислим да нема града који има своје позориште, а да тамо нисмо гостовали”, рекао је Тадић за наш лист.

Главни лик у представи је Стевка, жена која позира сликару који ради њен портрет, а њу у представи игра Мирјана Симић.

“Играм жену која позира и све време трајања представе прича своју животну причу, која је веома занимљива. У старту, она прикрива своје емоције и своја осећања. Она је заправо жена из народа, из кафане, из друштва, жена помало сумњивог морала, али на крају представе, људи из сале изађу са потпуно другом сликом о њој јер се она на самом крају отвара и прича своју муку и тугу коју носи у себи”, истакла је Мирјана.

Након гостовања у Лајковцу, убско позориште “Раша Плаовић” ће представу “Портрет” играти на летњем фестивалу у Пожаревцу, а првог викенда у септембру следи гостовање у немачком граду Штутгарту.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *