Изложба слика и цртежа Срећка Здравковића у Модерној галерији

Лазаревчани ће изложбу слика и цртежа Срећка Здравковића моћи да погледају током индивидуалних посета од уторка, 18. августа у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац.

Изложба ће бити постављена до уторка, 25. августа, а на њој ће бити приказан избор из досадашњег богатог ликовног ставралаштва уметника – слике, цртежи и акварели.

Осврћући се на дело Срећка Здравковића, др Предраг Јашовић је рекао: „Поред тога што у аквареле уноси модерну надреалну фигурацију и његови пејзажи делују надреално, као земља иреалних метафизичких простора где он не приповеда о некој тамо небеској земљи, већ сликом потврђује да небо јесмо сад и ту, као што смо одувек и били. Здравковић нас на један прелеп ликовни начин, заснован на искону – води, прича о искону нас самих. Подсећа нас ко јесмо и зашто смо то што јесмо, а никад нисмо били мало“.

Здравковић је излагао самостално педесетак пута (прва самостална изложба 1974. у изложбеном простору Дома Армије у Ћуприји), а групно излагао на више од 400 изложби. Учесник је великог броја ликовних колонија и ликовних саборовања, као и међународних симпозијума уметности. Добитник је више награда, а поред уметничког бави се и педагошким радом.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *