Међу зараженима у Лазаревцу и беба од пет месеци

Епидемиолошка ситуација на територији општине Лазаревац, у односу на претходни период, полако се побољшава. Број прегледа у Ковид амбуланти три пута је мањи, клиничка слика заражених је лакша, док нема новооболелих здравствених радника у Дому здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, истиче директор ове установе др Јован Милојевић.

Од 20. марта до 18. августа у Лазаревцу је тестирано 2.119 лица, од чега је позитивно њих 550, док  је преминуло 14 лица. Број пацијената тестираних серолошким тестом је 760, а у изолацији је 75 особа.

Не постоји тачан податак о броју хоспитализованих, али таквих пацијената свакако има мање, са лакшом или средње тешком клиничком сликом, каже епидемиолог др Душан Вујновић. Заражене су све старосне групе, а најмлађа особа на територији општине Лазаревац која има симптоме Ковид-19 инфекције има свега пет месеци.

Ове године вакцинисање против сезонског грипа почеће нешто раније, а очекује се да то буде већ почетком октобра. Од момента апликације вакцине против сезонског грипа треба да прође најмање 20 дана да би се у организму створила антитела, подсећа др Вујновић и апелује да се грађани на време вакцинишу.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *