Изложба фотографија Вукашина Делевића отвара излагачку сезону Модерне галерије

Модерна галерија Центра за културу Лазаревац отвара излагачку сезону за 2021. годину изложбом фотографија „Време“, аутора Вукашина Делевића. 

Према речима Милоша Грујовића овај циклус чине две врсте фотографија: „Једно су пејзажи, махом магле и неба, који би се можда заједнички могли назвати, онако прустовски, трагањем за изгубљеним временом, јер нас црно-бела техника уз поигравање светлошћу води у један потпуно ванвременски простор, по много чему фантазмагоричан. Од сунца које провејава кроз облаке, узбуркане воде и још узбурканијих видика, испресецаних понеком једнако нестварном грађевином, симболика протока времена, али и преклапања времена и простора, неминовно буди снажне емоције“.

Вукашин Делевић је рођен 1993. године, завршио је Средњу уметничку школу у Краљеву. Године 2017. дипломирао је на катедри за фотографију на Факултету примењених уметности у Београду, док је један семестар својих студија провео је на Академији лепих уметности и дизајна у Братислави, где је био одабран као гостујући студент. Редовну излагачку активност Делевић има од 2013. године и до сада је излагао на две самосталне и 25 колективних изложби укључујући и престижно Венецијанско бијанале са „Biennial Project“ из САД-а, затим Ирски Фестивал, XX Пролећно анале у Чачку… Његови радови били су представљени на различитим изложбама савремене уметности у Културном центру Зрењанина, Дому културе Студентски град, Арт центар у Београду, Галерија савремене уметности у Панчеву и др.

Изложба ће моћи да се погледа уз поштовање епидемиолошких мера заштита, обавезно ношење заштитиних маски и уз физичку дистанцу од 11. до 25. фебруара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *