Шеста седница Скупштине ГО Лазаревац – Усвојени програми јавних предузећа за 2021. (ВИДЕО)

Шеста седница Скупштине општине Лазаревац одржана је данас у Центру за културу. Програми и пословања јавних предузећа биле су кључне теме данашњег заседања.

Најпре се говорило о Јавном предузећу за комуналну привреду Лазаревац о чијем програму је одборнике известио директор Александар Ракић. Он је најавио да ово предузеће очекује озбиљно реструктурирање и рехабилитација, повећање степена наплата, као и да су извршене интервенције на неколико бунара, чиме је повећан доток воде.

Поред Програма пословања јавних предузећа за 2021. годину, Скупштина ГО Лазаревац је у скраћеном поступку донела и решања о продужењу мандата вршиоцима дужности директора ЈПКП „Лазаревац“ и ЈП „Топлификација“.

Одборници су током данашњег заседања донели и Решење о образовању Комисије за спровођење јавног конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач Градска општина Лазаревац.

О програму Јавног предузећа за изградњу говорио је директор Милан Платанић, који је напоменуо да су у 2020. години реализоване инвестиције у износу од 250 милиона динара, док је директор ЈП Топлификација Вукашин Јањевић рекао да ово предузеће у протеклој години остварило позитиван финансијски резултат.

Након седнице, медијима се обратио председник Скупштине Бојан Синђелић који је истакао задовољство, јер је и поред нестабилне ситуације са коронавирусом, седници присуствовао довољан број одборника који су донели важне одлуке. Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић рекао је да ће у наредном периоду бити одржана седница на којој ће се водити дискусија по питању водоснабдевања на територији лазаревачке општине.

У обједињеној процедури усвојене су још четири тачке дневног реда по скраћеном поступку. Седницу Скупштине напустили су одборници Групе грађана „Лазаревац – Наша кућа“, Заветници и ПОКС.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *