Годишњи концерт КУД „Хаџи Рувим“

Пред сам почетак концерта, уметнички руководилац КУД “Хаџи Рувим”, Јелена Поповић Стевановић, открила је за наш лист, којим играма ће се представити домаћин на завршном концерту у 2016. години.

“Вечерас ће наступити наш први, али и наш дечји ансамбл, са укупно девет кореографија. Кренућемо са Влашким играма, а потом следе игре из Србије, Бугарка, Шопске, игре из Лесковца, Нишаве, Босилградско крајиште, Мале влашке игре, а завршићемо са играма из Врања. Такође, са нама су и наши драги гости из Лазаревца, са којима заиста имамо одличну сарадњу, и искрено се надам да ће публика уживати у вечерашњем концерту”, рекла је том приликом Јелена.

КУД “Димитрије Туцовић” из Лазаревца основано је давне 1924. године, али је од свог оснивања имало доста прекида у раду. Међутим од 2005. године ради без паузе и само у 2016. години је већ имало 48 концерата.

“Заиста много радимо и тренутно на репертоару имамо јако пуно програма. Добили смо и велики број нових руководилаца који одлично раде, а ја сам само неко ко их усмерава. Имамо и нову тачку са којом смо недавно освојили прво место у Валакоње Буково и вечерас ће Лајковчани имати прилику да је виде. Са КУД “Хаџи Рувим” имамо сјајну сарадњу, они су 5. новембра били наши гости, вечерас смо ми овде и то је пракса већ више година уназад”, истакао је уметнички директор ансамбла “Димитрије Туцовић”, Драгомир Бата Арсенијевић.

Гости из Лазаревца су се на годишњем концерту КУД “Хаџи Рувим” представили са четири кореографије: Горњи Висок, Влашке игре, игре из Владичиног Хана и Босилградско крајиште.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *