Годишњи концерт хора КЦ „Хаџи Рувим“

Тако је било и у уторак, 31. јануара, у великој сали градске куће, а о самом репертоару овог концерта, али и о плановима лајковачког хора за 2017. годину, пред сам наступ, за наш лист је говорио диригент, Урош Степановић.

“Вечерашњи репертоар обухвата сплет песама из разних делова Србије, са Косова и Метохије, затим из Шумадије, али и из других крајева јер наш првенствени задатак је да чувамо и баштинимо српску музичку традицију. Након овог концерта, у 2017. години ћемо најпре имати традиционални осмомартовски концерт и унапред позивам све да дођу јер поред песме, биће и лепо дружење. Осим тога, имамо још доста планова за ову годину, а оно најбитније је успостављање сарадње са још неким културним центрима јер желимо да неке од програма на којима вредно радимо поновимо у више културних центара”, истакао је Степановић.

Урош је за наш лист додао да би волео да млађи људи покажу више интересовања за хорско певање јер је то само један од начина да науче пуно тога о љубави према својој домовини, али и о неким старим обичајима јер народна песма не сме да утихне. Програм годишњег концерта мешовитог хора КЦ “Хаџи Рувим”, водила је глумица из Ваљева, Ангелина Лукић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *