Браћа Терзић своје знање преносе у далекој Кини

“Прво морамо се захвалити Ђорђу Коковићу који нам је дао шансу да радимо. У Кини има тренера из свих јачих европских држава, а ми на најбољи начин репрезентујемо Србију. Кина је земља будућности и Кинези су доста радан народ и неће проћи много времена када ће и у фудбалу постати велесила”, каже Жељко Терзић.

Милета је добрим радом већ напредовао и постао је технички директор  дистрикта.

„То је за мене велико признање, али и обавеза више. Ради се напорно, али се виде и напреци и не кријем да ми пријају похвале. Имао сам прилику да правим план и програм за семинаре што је још једно признање за мој рад. Има сваким дамом све више клинаца и Кина ће сигуран сам у догледно време бити и првак света у фудбалу, како у мушкој тако и у женској конкуренцији, јер су много посвећени фудбалу и то ће дати и резултат. У мом стручном штабу су брат Жељко, Милош Јовановић и Александар Божовић који ради са голманима“.

Како се сналазите са кинеским језиком?

„Полако учимо, преводиоци су уједно и кинески тренери поред кинеског комуницирамо и на енглеском јерзику, а својски  се трудим да Кинезе научим и неким српским речима”, речи су Милете Терзића, који је због преданог рада добио и надимак мали Наполеон.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *