Бициклом кроз градове где је „Ћира“ пролазио

У оквиру пројекта „Велосипедом – Лајковачком пругом и даље“, Дарен Миливојевић посетио је лазаревачку библиотеку. Његов је циљ да направи репортажу о библиотекама које су биле у местима где је пролазио некадашњи воз „Ћира“, а истовремено промовише читање, бициклизам и спорт. Пројекат се реализује под покровитељством Интернет клуба Мионица и Народне библиотеке Србије.

Дарен Миливојевић, по струци професор српског језика и књижевности, запослен у Градској библиотеци Лајковац, наводи да пројекат има духовни и физички значај, јер указује да су књиге важне за духовни развој, док је за физичко здравље потребна рекреација. Као члан Планинарског друштва „Ћира“ и бициклистичке секције, одлучио је да на пут крене бициклом, јер на тај начин може да прикупи што више информација и да се боље упозна са причама градова кроз које пролази. План је да посети Обреновац, Уб, Ваљево, Осечину…

Изражавајући подршку овом подухвату, директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“, Јасмина Иванковић, упознала је Дарена са историјом града и библиотеке, с освртом на њене манифестације, завичајне писце, књиге. На крају путовања, овај необични пројекат биће уобличен у репортажу у форми видео записа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *