За Дан младих шаховски турнир, представа и радионица

Канцеларија за младе и Савет за младе ГО Лазаревац поводом 12. августа, Дана младих, организовали су неколико активности. У сарадњи са „Пулс театром“, 10. августа одржана је позоришна представа за најмлађе. На Дан младих, 12. августа, одржан је шаховски турнир на платоу испред Библиотеке „Димитрије Туцовић“. Учествовало је 14 учесника, а могли су се пријавити сви они старости од 15 до 30 година. ГО Лазаревац за три првопласирана такмичара обезбедила је пехаре.

-У понедељак, 13. августа, одржана је и креативна радионица за најмлађе „Обојимо свет“ на платоу испред Центра за културу. Овом приликом желим да се захвалим свима који су учествовали у организацији, рекла је Наташа Крстић из Канцеларије за младе.

– На такмичењу у шаху има учесника од 7-8 па све до 35 година. Судије које су одлучиле о победнику су из шаховског клуба „Колубара“ и шаховског клуба „Вреоци“. Имали смо 14 такмичара, што значи седам столова по два такмичара. Шах је један од најстаријих спортова на свету, а како до сада нисмо били у прилици да организујемо овакав турнир, одлучили смо да то буде баш сад, рекао је Урош Столић из Савета за младе.

Прво место у такмичењу у шаху освојио је Јован Павићевић, друго место припало је Јовани Павићевић, а трећепласирани био је Игор Јанковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *