Библиотека нуди бројне повољности

Реч је о породичној чланарини по цени од 1800 динара која се односи на све чланове породице. У истом периоду, сва незапослена лица могу постати корисници по цени од 400 динара за период од шест месеци.

Веома су популарне и колективне чланарине за десет и више лица која су чланови неког удружења или запослени у истој фирми, по цени од 1200 динара за целу годину.

Постоје и категорије оних који су ослобођени плаћања чланарине, а то су деца предшколског узраста, ученици првог разреда основних школа, труднице, корисници социјалне или неке друге материјалне надокнаде као и сва лица старија од 65 година.

Воде се разговори са Геронтолошким центром како би се посатигао договор да геронто-домаћице у будуће могу својим корисницима у оквиру својих дневних обаветза узети и књигу из библиотеке коју би они претходно наручили телефонским путем.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45. рођендан ОФС Лазаревца

Међу бројним гостима били су новоизабрани генерални секретар ФС Србије Јован Шурбатовић и потпредседник ФС Београда Бојан Стевић.

Председник ОФС Лазаревца Марко Ранковић овом приликом је рекао:

„У последњој години доста смо побољшали услове. Отворили смо нове просторије ОФС Лазаревца, од ФС Србије смо добили терен са вештачком подлогом и морамо бити презадовољни, а ја лично посебно, јер сам на челу фудбалског Лазаревца. Да вредимо показују и бројне похвале и долазак еминентних гостију из ФС Србије и Београда“.

У протеклом перидоу велики број клубова је добио спорске реквизите.

„Клубовима Прве и Друге општинске лиге смо поделили лопте, мреже и корнер заставице, а фудбалски клуб Напредак из Медошевца је добио спортску опрему јер је освајач Купа Лазаревца. То ће бити пракса и наредне године да победнику нашег Купа припадне спортска опрема”, рекао је Марко Ранковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *