Промоција књига Милијане Барјактаревић

Ова библиотекарка из Сремске Митровице је најпре објавила збирку колумни, које је писала за Сремске новине, а након тога је отворила блог и свакодневно писала занимљиве приче о проблемима наше свакодневице и на захтев бројних читалаца, објавила је другу, своју најпродаванију књигу, “Писање уз ветар”. На промоцији је, поред ауторке, одломке из Милијаниних књига, читала глумица Ангелина Лукић.

“Када је у питању сатира, у нашој земљи се најчешће новинари колумнисти баве политичким темама. Имала сам и ја раније таквих текстова, али то је у данашње време незахвално радити јер људи су подељени у политици. Избегавам да пишем било какве приче које изазивају поделе у друштву, а радити сатиру на нпр. брачни однос, то је увек духовито, а притом безазлено. Након књиге “Писање уз ветар”, наставила сам да пишем и опет на захтев читалаца, објавила сам и трећу књигу “Само се ти смеј”. Све три књиге су хумористичког жанра. Дакле, нека слатка иронија на наш свакодневни живот и проблеме са којима се суочавамо практично сви, попут беспарице, проблема са децом тинејџерима, односима у породици и браку и сл. Управо због тога се пуно жена старости између 30 и 45 година, које имају породице, проналази у мојим причама и воле да их читају”, истакла је, пред саму промоцију, за Праве новине Милијана Барјактаревић.

Популарна блогерка додаје да број људи који прати њену страницу “Писање уз ветар” из дана у дан расте и ускоро ће досегнути цифру од 37.000. С’ обзиром на то да све више жена и из дијаспоре посећује Милијанин блог, ауторка ће у првој половини 2017. године имати промоције својих књига у Аустрији, Швајцарској и Шведској.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *