Александар Вулин посетио Лазаревац

У оквиру пројекта „Бојимо срцем“ који реализује лазаревачко удружење ликвних уметника – ЛУЛУ  и МНРО, реализоване су бројне радионице намењене деци из маргинализованих категорија друштва.

Учеснике пројекта посетио је у библиотеци „Димитрије Туцовић“ министар за рад , запошљавање, социјална и борачка питања, Александар Вулин и том приликом уручио новогодишње пакетиће.

Министар је истакао да не сме да постоји оправдање за смањење социјалне заштите у било којој локалној самоуправи или за штедњу на онима којима је помоћ најпотребнија.

“И ове године смо обезедили више од 400 милиона динара за такве намене, новац који ће бити упућен локалним самоуправама како би наставиле да развијају услуге социјалне заштите”, рекао је Вулин.

Он је навео да деца ометена у развоју заслужују подједнаку, ако не и већу пажњу друштва и помоћ њима и њиховим породицама.

“Они су показали своје таленте, своју жељу, оно сто могу да ураде, и то морамо да поштујемо и да помогнемо и њима и породицама да то унапреде. Кад помогнете детету, кад помогнете особи ометеној у развоју, нисте помогли само њему већ и породици и средини и себи јер постајете бољи човек”, нагласио је Вулин.

„Центар за социјални рад града Београда у сарадњи са ГО Лазаревац, настоји да кроз разне пројекте и донације, побољшају живот ове деце и омладине, истакао је директор центра“, Владимир Илић.

Подршку пројекту „Бојимо срцем“ пружило је Министарство рада, ГО Лазаревац и градски Центар за социјални рад .

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *