Расписани избори

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић данас је расписао локалне изборе за свих 17 београдских општина, међу којима је и општина Лазаревац. У исто време у лазаревачкој општини одржана је и седница Изборне комисије општине Лазаревац и том приликом су усвојени потребни обрасци, неопходи за изборни процес, саопштио је Далибор Матијашевић, председник Изборне комисије ГО Лазаревац.

 „Странке, коалиције странака, групе грађана могу доћи у Скупштину општину Лазаревац, салу општинске изборне комисије бр. 49 и преузети дискове на којима се налазе нарезани сви потребни подаци за све политичке субјекте који желе да учествују у изборном процесу“, рекао је Матијашевић и додао да је обрасце потребно оверити код јавног бележника

Новине су у томе да је цензус за изборе са пет, спуштен на три одсто, као и да је повећан проценат жена на листама, са 33 на 40 одсто.

Општина Лазаревац има 64 бирачка места, док на данашњи дан број бирача износи 50.805, док ће конкретан број бити установљен 15 дана пред изборе. Заједно са локалним изборима 26. априла биће одржани и парламентарни избори.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *