Основна планинарска обука ПД „Малци“

Планинарско друштво „Малци“ огранизује обуку урађену по плану и програму Планинарског савеза Србије за све заинтересоване који желе да науче нешто више о основама планинарења.

Обука намењена почетницима подразумева теоријски и практични део, а њу ће водити спелеолог Владимир Милутиновић заједно са Иваном Тодоровићем из Горске службе спасавања. „Предавања ће обухватити историју планинарства, објаснити како функционише Планинарски савез Србије, али и неке практичне ствари – која је потребна лична и техничка опрема, основе топографије и метеорологије, а научићемо и како да укажемо прву помоћ“, објашњава Даринка Станојевић, ПР „Малаца“.

Теоријска предавања ће се одржавати у просторијама Модерне галерије Центра за културу Лазаревац, практична настава на платоу испред шушњарске ловачке куће, а завршна обука планирана је 4. априла на Руднику на Острвици. Након тога биће организован тест, на коме ће планинари моћи да провере своје знање.

Обуку у организацији ПД „Малци“ могу да похађају сви узрасти, од деце до старијих суграђана, а пријаве су могуће до 20. марта на број телефона 063/8253-755.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *