Потпредседник СПС Жарко Обрадовић одржао предавање у Модерној галерији

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Жарко Обрадовић посетио је ОО СПС у Лазаревцу и овом приликом у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац одржао предавање на тему „Социјална политика и безбедност – Геополитички положај Србије у 21. веку“.

Обрадовић је истакао да је претходних деценија наметнута лажна теза да је Србија била реметилачки фактор на простору бивше Југославије, већ је њено деловање ван простора Републике Србије било усмерено ка томе да се помогне Србима, што је тумачено другачије да би се сакрили мотиви свих догађаја који су били деведесетих година.

Обрадовић се осврнуо и на тренутне догађаје у Црној Гори, на прогон Српске православне цркве и на то да Србија не сме јавно поставити питање третмана Срба у Црној Гори. „Србија је постала битан фактор на Балкану зато што је задњих неколико година успела да се окрене себи, ојача економију, отвори многа питања унутрашњег развоја, води паметну спољну политику која истовремено иде ка Европској унији, али и негује добре односе са великим силама“, рекао је Обрадовић.

Он је поручио да је Србија земља са којом се мора разговарати уколико се желе реализовати важни регионални пројекти.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *