ФК Борац ради на побољшању услова у омладинској школи

Руководство лазаревачког Борца после санације стадиона и клупских просторија акценат су ставили на побољшању рада у омладинској школи.

За директора омладинске школе именован је Зоран Пирке Стојановић, некадашњи сјајни нападач многих суперлигаша и прволигаша који је изабрао сараднике који ће радити у млађим селекцијама Борца. Младен Митровић, Жељко Петронијевић и Игор Стојановић ће радити са млађим селекцијама. „Позив Ивана Маринковића нисам могао одбити, јер се ради о великом раднику и човеку који је доста урадио за Борац. Договорили смо се за пар минута и направили стручни штаб који ће радити са млађим селекцијама. Тренутно у клубу има око 50 дечака, а потрудићемо се да број брзо увећамо. Иван Маринковић је са својим сарадницима обезбедио опрему за све клинце који ће је добити бесплатно када се буду уписали у нашу школу. Нећемо јурити децу по граду, већ квалитетним радом и условима ћемо их позвати да буду у нашем клубу“, каже Стојановић.

На његову причу надовезао се Младен Митровић, који је и активан члан сениорског погона Борца. „Доласком у Борац видео сам колико људи на челу са Иваном Маринковићем воле клуб и труде се да обезбеде сјајне услове. Надам се да ћемо од јесени бити међу зонашима, а имамо квалитет и за српсколигашки караван. Рад са децом је посебан изазов и трудићу се да са својим колегама пре свега иградимо позитивне личности. Од њих ће неко бити сјајан фудбалер, али бити и добар човек што је најбитније“, каже Митровић.

Челници клуба обезбедили су одлазак на Златибор где ће бити овабљен један део припрема. „Велика новост је што ће део припрема сносити клуб, а један део родитељ, јер желимо да у свим сегментима докажемо да нам је циљ да створимо јаку и квалитетну школу“, каже Зоран Стојановић који је протекле две године провео у Кини где је радио са млађим селекцијама.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *