Гимназија у Лазаревцу добила „Декаленд малу слободну библиотеку“

Савет за образовање ГО Лазаревац у сарадњи са писцем за децу Оливером Јелкић наставља реализацију пројекта „Декаленд мала слободна библиотека“. Прва таква библиотека уручена је Гимназији у Лазаревцу, а овом чину присуствовао је и народни посланик Жарко Обрадовић, који је рекао да ће она помоћи деци да отворе врата знања, нешто ново прочитају и науче.

Пројекат је настао је пре шест година и на десетине оваквих малих кућица подељено је по Србији. „Трудила сам се да већи број кућица иде у села која имају четворогодишњу основну школу. Тој деци књига више значи, јер им је мање доступна“, објашњава Јелкић.

Председник Савета за образовање ГО Лазаревац Марко Мијушковић рекао је да су књиге, које су обезбеђене заједничким снагама, најпре поклоњене гимназији, а у наредном периоду исте библиотеке добиће још неколико школа на територији лазаревачке општине. „За нас једна од најбитнијих ствари којој ћемо посветити пажњу у будућем периоду јесте једна моја велика идеја, а то је отварање научног центра по узору на Петницу. Већ смо направили почетне кораке и то је једна велика ствар која би за Лазаревац била значајна“, рекао је Мијушковић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *