У Лајковцу рачунари и таблети за најуспешније ученике

Руководство општине Лајковац је на Видовдан организовало пријем за ђаке генерације, вуковце и учеснике републичких такмичења, наградивши их лаптоп рачунарима, таблетима и вредним издањима књига и монографија. Награде су им уручили председник Андрија Живковић и заменик Ненад Џајевић. Пракса је промењена у односу на претходне године, када су у велику салу Градске куће долазили сви одлични ученици и бивали награђени књигама. С обзиром на то да им се књиге већ уручују у школама, од ове године у општинско здање долазе најуспешнији, али су поклони вреднији и представљају додатну мотивацију за њих и наредне генерације. Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ које су другу годину узастопно прваци државе у школској одбојци, на поклон су добиле патике, а њихови наставници физичког васпитања тренерке. Женски одбојкашки клуб „Железничар“, у којем ове девојчице тренирају, награђен је дресовима.

– Оштина Лајковац ће се трудити и да у наредним годинама улаже што више у образовање и спорт. Доказ томе јесте да смо ове године повећали буџет за студентске стипендије за 60 одсто, увели смо праксу да стипендирамо и све ђаке генерације, а осим тога од Републике смо успели да добијемо 350 милиона динара за реконструкцију две школе у Лајковцу: Средње школе „17. септембар“ и основне школе у Бајевцу. У септембру, за Дан Лајковца, новчано ћемо наградити најуспешније студенте, што говори да адекватно стимулишемо све који су талентовани, марљиво раде и достојно репрезентују Лајковац. Трудићемо се да их сачувамо и да они једног дана буду носилац развоја наше општине – изјавио је на Видовданском пријему Андрија Живковић.

Ученик генерације Средње школе 17. септембар“ је економски техничар Анита Јелић. Средњошколски центар има пет вуковаца и две награде на такмичењима. У ОШ „Миле Дубљевић“ најуспешнији у својој генерацији је Никола Митровић, док је епитет ђака генерације у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју понела Тања Ивановић. Највећа лајковачка основна школа има пет вуковаца и учесника републичког такмичења из српског језика, док школа у Јабучју има четири вуковца, учешће на републичком из биологије и на Књижевној олимпијади.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *