Дом здравља добио нови апарат за реанимацију

Недавно је Хитна служба Дома здраваља „Др Ђорђе Ковачевић“ добила апарат за реанимацију, као и још једно санитетско возило, донацију градског Секретаријата  здрвља. Осим тога, кадровска ситуација знатно је боља у односу на претходне године, истакао је директор ове установе. 

„Након пријема одређеног броја лекара, службе ове установе углавном су попуњене максималним бројем особља и упркос сезони годишњих одмора све функционише без застоја и проблема“, каже директор установе докор Јован Милојевић.

Функционише систем ИЗИС –а који је прописало Министарство здравља и помоћу којег се лакше долази до здравствених услуга.

ПОРОДИЛИШТЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Пројекат породилишта је при крају, а у наредних 30-45 дана очекује се да се објекат потпуно заврши. Град Београд обезбедио је и један део средстава и за опремање објекта,  тако да до нове године можемо очекивати да се део објекта опреми квалитетном, новом опремом, ултразвучним апаратима, лежајевима, порођајним столовима, гинеколошким столовима и ту ће бити обједињен и диспанзер за жене и ванболничко породилише.

Пре неколико дана започела је и замена столарије на целој старој зради установе, која није мењана од оснивња 1984. године.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *