Туристичка агенција „Ластра“ организује посете манастирима

Туристичка агенција „Ластра“ из Лазаревца у септембру и октобру организоваће три излета.

Излет у манастир Тумане, поводом 630 година његовог постојања, биће организован 15. септембра и његова цена износи 1.500 динара. Полазак је у 2:30 часова испред некадашњег ресторана „Ловац“, а планирани долазак је у 6:00 часова, након чега следи дочек патријарха Иринеја и Владика, освећење новог манастирског конака, света архијерејска литургија, свечана академија и празнични ручак за све госте. Полазак из Тумана је око 15 часова.

Посета манастиру Острог уз ноћно бдење поред моштију Светог Василија Острошког, са посетом манастира Морача, Дајбабе, Куманица и Милешева биће организована 20. септембра, а цена овог излета је 3.500 динара. Полазак је 20. септембра у 22:00 часа са аутобуске станице, 21. септембра обилазе се манастири Морача, Дајбабе и Острог, а 22. септембра манастири Куманица и Милешева, након чега је планиран долазак у Лазаревац око 22:00 часа.

Манастир Ђунис уз ноћно бдење у манастиру Покрова Пресвете Богородице и посету  манастира Свети Роман може се обићи за 1.800 динара. Излет се реализује 13. октобра са поласком у 3:30 са аутобуске станице. Долазак је планиран у јутарњим часовима и цео дан се проводи у Ђунису. Увече је планирано присуствовање ноћном бдењу које траје до јутарњих часова, на извору се служи акатист Пресветој Богородици, а у храму света Литургија. Манстир Свети Роман обилази се 14. октобра, а повратак је планиран у вечерњим часовима.

Све додатне информације могу се добити на број телефона 011/8121-098.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *