Лоша сезона за пчеларе

Манифестација „Дани пчеларства Колубара 2019“ одржана је по 26. пут у организацији општине Лазаревац. Поред пчелињих производа излагана је пчеларска опрема и прибор, а потом је уследило предавање о тровању пчела одржано у Библиотеци „Димитрије Туцовић“.

Заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић рекао је да општина на све начине покушава да мотивише пољопривредне произвођаче, самим тим и пчеларе, да унапреде свој посао. Ове године субвенције ће добити 55 пчелара.

Председник удружења пчелара „Будућност“ Михајло Белошевић истакао је да је багремова паша у мају промала због кише која је све време падала: „Ливадска, липова и сунцокретова паша су биле доста боље, али са незаобилазним тровањем пчела. Ово је била сушна година за нас пчеларе, али из тога морамо нешто научити и базирати се на образовање и усавршавање производње других пчеларских производа, као што су млеч, полен, прополис“.

На платоу испред општине Лазаревац, у оквиру културно-уметничког програма, наступили су КУД „Рудар“ из Рудоваца и Музичка школа „Марко Тајчевић“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *