Расписан јавни позив за доделу ротационих светала за пољопривредну механизацију (ВИДЕО)

У сарадњи Савета за пољопривреду и  Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Лазаревац, а уз помоћ Секретаријата за саобраћај Града Београда, Градска општина Лазаревац расписала је јавни позив за доделу бесплатних ротационих светала за тракторе и прикључне машине.

„Ово је велики јавни позив, зато што смо омогућили сваком пољопривредном газдинству које поседује неки вид пољопривредне механизације да добије потпуно бесплатно од своје општине ротационо светло“, рекао је овом приликом члан Већа ГО Лазаревац Ненад Бачанац.

Он је позвао све пољопривреднике са територије општине који имају регистрована пољопривредна газдинства да у Канцеларији за пољопривреду поднесу потребну документацију и пријаве се на овај јавни позив у наредних месец дана. Бачанац је најавио да ће за пољопривреднике након тога бити организована и кратка обука из области безбедности у саобраћају.

Председник Савета за безбедност саобраћаја Иван Живковић рекао је овом приликом да је Савет за безбедност саобраћаја одмах препознао своју улогу у овој акцији поделе ротационих светала, коју је покренуо Савет за пољопривреду јер постоји велика потреба да се у саобраћају заштити једна од најугроженијих карегорија учесника у саобраћају.

„Поред мотоциклиста, трактористи су једна од најугроженијих карегорија возача моторних возила у саобраћају, јер у овом периоду имају највише пољопривредних радова и излазе на јавне саобраћајнице рано ујутро и касно поподне. У том периоду су услови најмање видљивости и ноћни услови вожње, где су они у складу са Законом о безбедности саобраћаја обавезни да користе ротациона светла на тракторима и прикључним машинама“, казао је Живковић и најавио да ће се поред поделе у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја одржати обука о значају употребе ротационих светала и правилном кретању пољопривредне механизације у саобраћају.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *