Почело обележавање 104. годишњице Колубарске битке

Дани Колубарске битке отпочели су у недељу, полагањем венаца у порти Манастира Светог Георгија у Ћелијама. Председници три општине Лазаревац, Лајковац и Љиг положили заједнички венац на спомен плочу погинулима у Колубарској бици. Полагању венаца којем је присутвовало преко 300 учесника 5. Колубарског марша, претходио је помен које је служило свештенство Храма Свете Петке, у славу страдалих јунака Колубарске битке.

У наставку обележавања, председник ГО Лазаревац, заједно са председницима суседних општина Лајковац и Љиг, положили су венац и на споменик Димитрију Туцовићу на Враче брду.

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић, овом приликом је истакао да не смеју бити заборављени они који су, оно највредније – своје животе, положили за слободу отаџбине. Посебну захвалност дугујемо Димитрију Туцовићу, казао је председник Синђелић на Враче брду.

Председник општине Лајковац Андрија Живковић истакао је да ће представници ове општине и у будућности с поносом учествовати у обележавању Колубарске битке, као и свих битних датума.

Након полагања венаца у Ћелијама и на Враче брду, делегација општине Лазаревац, у којој су поред председника Синђелића били и заменик председника Милоје Живановић, чланови општинског Већа, обишли су  и спомен обележје у Жупањцу, које је постављено пре две године. У име општинске делегације венце су положили председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и његов заменик Милоје Живановић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *