Извршена расподела бесплатног минералног ђубрива

Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић се захвалио ресорном министарству зато што је препознало Лазаревац као општину у коју вреди улагати, и том приликом најавио подршку развоју пољопривреде и у наредној години.

Расподела минералног ђубрива извршена је према ранг листи кандидата коју је формирала Комисија, а према редоследу пристизања захтева до расположивих количина ђубрива, објаснио је члан Већа ГО Лазаревац Ненад Бачанац.

Физичко лице – носилац пољопривредног газдинства је дужно да преузето минерално ђубриво искористи искључиво за радове у пољопривреди на површинама пријављеним под воћним засадима.

Бесповратна и бесплатна расподела минералног ђубрива за потребе воћара, испоручена је за  100 пољопривредника са територије наше општине .Том приликом подељено је укупно 35 тона минералног ђубрива.

У низу пројеката подршке и помоћи пољопривредницима , прерасподела минералног ђубрива за потребе воћара представља последњи пројекат који ове године реализује Градска општина Лазаревац. Овај пројекат је спроведен уз велику помоћ Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Владе Републике Србије.

Влада Републике Србије дала је сагласност да Републичка дирекција за робне резерве бесповратно испоручи 3.436.850 килограма минералног ђубрива типа КАН са 27% садржајем азота пољопривредницима који ове године имају пријављене површине под воћем. ГО Лазаревац је једна од 27 општина у Србији чији су воћари добили ђубриво.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *